Kinderopvang

bso-zonnebloem.png
De Groene BSO | locatie De Zonnebloem

Sinds mei 2014 heeft Ikke Ook een tweede locatie voor buitenschoolse opvang geopend in onze Brede School De Zonnewende. In een ruim en gezellig ingericht klaslokaal en aangesloten atelier worden veel uiteenlopende activiteiten uitgevoerd. Deze activiteiten worden georganiseerd aan de hand van thema's, welke kinderen zelf bedenken. Naast deze ruimtes wordt er gebruik gemaakt van o.a. de sportruimte, de buitenspeelplaatsen en de verschillende tuinen.

Onze pedagogisch medewerkers werken volgens het pedagogisch beleid van de Reggio-Emilia visie. Natuurbeleving vinden wij erg belangrijk, dit stimuleren wij. Elke dag zijn we buiten met de kinderen voor activiteiten die met natuur te maken hebben. We kijken naar planten, zaaien in het voorjaar en indien mogelijk gebruiken we vruchten, groenten en bladeren voor verschillende doeleinden, zoals koken van soepen en maken van salades.

Vogels en beestjes worden geobserveerd en er wordt gekeken naar de natuurlijke omgeving. Hier ontstaan de thema's uit die worden uitgewerkt met verdieping. Tevens wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en verplaatsen we de natuur ook naar binnen. Verdiepingen worden gedocumenteerd met behulp van foto's en 3D kunstwerken. Deze worden tentoongesteld, zodat u kunt zien waar kinderen mee bezig zijn. In schoolvakanties en op studiedagen worden regelmatig uitjes georganiseerd. Denk hierbij aan het Avonturenbos, bezoekjes aan de boer en struinen in de Uiterwaarden, bij de Ooij, de Mookerheide en de Duivelsberg.

Voor meer informatie over de Groene BSO verwijzen we naar  www.degroenebso.com.

KinderDAGopvang Ikke

Ook de Kinderdagopvang is gehuisvest in ons gebouw. Bij de kinderdagopvang van Ikke ontwikkelt uw kind zich op speelse wijze tot een zelfverzekerd en sociaal vaardig kind, met oog voor de natuur. Dit maken wij mogelijk door te werken volgens de Reggio Emilia methode, peuters en peuter plus en de methode van Emmi Pikler op de babygroep. Daarnaast zijn we zowel binnen op de groep, als buiten in de tuin veel bezig met natuurbeleving. Uw kind wordt gezien en mag zichzelf zijn. Onze pedagogisch medewerkers worden zorgvuldig getraind in ons unieke beleid. Opvang aanbieden is meer dan kinderen begeleiden.

Voor meer informatie over de kinderdagopvang verwijzen we naar  www.kinderopvangikke.nl

UniK-kinderopvang.jpgBuitenschoolse opvang UniK

Bij UniK vinden we dat iedereen een plek verdient in de maatschappij. Daarom helpen wij ouders en kinderen hun leven in te richten zoals zij dat willen. Tussen de 5 en 18 jaar kunnen kinderen terecht op onze buitenschoolse opvang en vakantie opvang.
De buitenschoolse- en vakantie opvang is een leuke en gezellige plek waar jouw kind aan allerlei activiteiten deelneemt zoals knutselen en buiten spelen. UniK heeft verschillende programma's en activiteiten, gericht op de individuele ontwikkeling van jouw kind.
De kinderen mogen een activiteit uit het programma kiezen wat ze die dag willen doen. Wij bieden opvang dicht bij huis, in de omgeving van jouw kind. Waarbij gezonde levensstijl en beweging centraal staan.

Voor meer informatie over de buitenschoolse opvang verwijzen we naar  www.unik.nl/buitenschoolse-opvang/.