november

2018

Leerplein 1 op bezoek bij Maria van Gelre op het Valkhof

Onze 28 jongste kleuters zijn op hofreis geweest naar Het Valkhof Museum. Eerst met de grote Kunstbus door Nijmegen, al een hele belevenis! En dan stomverbaasd ronddwalen door dat heel grote indrukwekkende gebouw aan het Kelfkens Bos. Uiteindelijk kwamen we kennismaken met mevrouw de vorstin Maria van Gelre, zeg maar de Máxima van de 15e eeuw! Woow. Een echte prinses. Of Koningin. Mevrouw Fien heeft ons van alles over haar verteld en we hebben ook de verloving maar eens even nagespeeld. Met een ring.

20181113_101826_resized.jpg

20181113_093210_resized.jpg

Huiswerkondersteuning

Dit jaar bieden we in oktober en november op onze Brede School huiswerkondersteuning. Kinderen van groep 8 gaan de komende 7 weken lekker aan de slag. Ze maken onder begeleiding van stagiairs van jongerenwerk Bindkracht10 een mooi en informatief werkstuk. Mustapha Echarqui en Oud-leerkracht Ronny Raghoe zijn ook van de partij.

huiswerkondersteuning1.jpghuiswerkondersteuning2.jpghuiswerkondersteuning3.jpghuiswerkondersteuning4.jpg

 

2017

Slaapfeest voor groep 8

We werken knalhard in groep 8. En dan is het wel erg gezellig om ook eens met elkaar te slapen op school. FF chillen :-) . Dat doen we elk jaar in november. Ouders koken een feestmaal, leerlingen richten de slaapzaal in. En dan eten, praten, kletsen, spelen, nog meer praten en uiteindelijk, uiteindelijk ook slapen. Meer foto's vind je op ons Facebook.

slaapfeest-groep8.png

2017

Wijkreporters Heseveld

Tien leerlingen uit groep 6, 7 en 8 nemen deel aan het filmproject Wijkreporters Heseveld. Zij zijn gedurende drie maanden op zoek naar de verhalen van de wijk en maken daar zes korte films over. Tot dusver onderzochten Imke, Floor en Elizeh waarom Kiosk Maassen op de Graafseweg te koop staat en leerden Jopie en Dylan friet bakken bij Snackbar Piccadilly.

Voordat de wijkreporters met de camera de straat op gingen, kregen zij acht voorbereidende workshops. In deze workshops werd kennisgemaakt met wat er allemaal komt kijken bij het maken van een professionele film. De reporters leren filmen, presenteren, schrijven zelf een filmscript en oefenen hoe ze iemand moeten interviewen.
Op zondag 17 december wordt het project afgesloten met een filmfestival. Dat zal plaats vinden in de aula van de school. En natuurlijk zijn dan alle leerlingen, ouders, vriendjes en vriendinnetjes en andere geïnteresseerden welkom. Lees verder op
www.facebook.com/wijkreporters. Of volg de reporters op Instagram @dewijkreporters.

wijkreporters-heseveld-omslag.jpgwijkreporters-heseveld.jpgwijkreporters-heseveld2.jpgwijkreporters-heseveld3.jpgwijkreporters-heseveld4.jpgwijkreporters-heseveld5.jpgwijkreporters-heseveld6.jpgwijkreporters-heseveld7.jpgwijkreporters-heseveld8.jpgwijkreporters-heseveld9.jpgwijkreporters-heseveld10.jpg

 

2016

Keukengeheimen en koffiedik kijken in onze huiskamer!

toekomst.jpgWarkaa heeft ons geweldige gerechten geleerd uit de Irakese keuken, Zöhre voorspelt de toekomst met Koffiedik kijken, ook wel Kafemanteia genoemd. Dit is een eeuwenoude traditie die wordt overgegeven van (groot)ouder op kind. Door het lezen van de tekens in de flitzani (het kopje) kunnen toekomstige gebeurtenissen worden voorspeld, waarbij zelfs de tijd precies kan worden aangeduid. Zöhre is een professionele falci.

warkaa.jpg

2015

Groep 4 naar de kinderboerderij

Als je midden in de stad woont, is het wel eens lastig om ook een echt gevoel te krijgen bij de dieren die je elke dag vooral op de tv ziet.

De kinderboerderij bij ons vlakbij helpt ons voelen, aaien, ruiken, beetje griezelen en tikkie vies vinden. Voor dieren zorgen, ze kammen, voederen. Hokken schoonmaken. We hebben zelf voerbakjes gemaakt van melkpakken en er de kippen mee gevoerd. En natuurlijk hebben we ook meegeholpen om de wei schoon te maken! Dat was een leuke dag!

DSCF8702.jpgDSCF8706.jpgDSCF8725.jpgDSCF8728.jpgDSCF8729.jpgDSCF8733.jpg

 

2015

Groep 4 heeft een echte schrijver op visite!

Annemarie-Bon-(3).png

Kinderboekenschrijfster Annemarie Bon vertelt ons met een PowerPointpresentatie van alles over haar boeken en over het schrijven er van. Er is vanzelfsprekend voldoende ruimte voor de kinderen om vragen stellen. Aan het eind doet Annemarie een quiz! De klas kan gezamenlijk een boekenpakket winnen.

En ja!, we hebben gewonnen!! Want Hoe beter voorbereid de kinderen zijn en hoe meer ze gelezen hebben, hoe meer kans te winnen.
De kinderen hebben genoten van het bezoek en van de grote doos met daarin allemaal boeken van haar die ze een paar weken ervoor had toegestuurd. We hebben een aantal weken alleen haar boeken gelezen. Genoten!

2013

Ons Buitenfitnessplein

buitenfitnessplein2.jpgBrede School de Zonnewende in Nijmegen heeft als eerste school in Nederland een Junior Fitness Plein gerealiseerd. De speciale projectgroep van deze Sportieve Gezonde School XL was direct na het zien van de mogelijkheden enthousiast geworden en zag in het project een kans om de maatschappelijke rol van de Brede School in de wijk nog verder te bekrachtigen.

buitenfitnessplein1.jpg