
Wij vinden het belangrijk dat wij uitgaan van de mogelijkheden van kinderen en aansluiten bij dat wat ze kunnen. Voor iedereen is duidelijk dat kinderen in mogelijkheden verschillen, niet ieder kind is hetzelfde. Binnen onze school hebben we een aantal organisatorische en pedagogische maatregelen genomen om met dit gegeven om te gaan en zo te komen tot een hoge kwaliteit van ons onderwijs met als doel dat kinderen met plezier blijven "groeien". We werken in alle groepen met hetzelfde instructiemodel (EDI).
Organisatie van de onderbouw
Kinderen in de jongste leeftijdsgroep hebben veel aandacht nodig. Wij hebben daarom een leerplein 1 (niveau groep 1, 2 en 3) waar de kinderen veel in hoeken werken. In de hoeken kunnen kinderen spelend leren. In leerplein 1 geven we dagelijks instructies in kleine groepjes, zodat er meer individuele hulp en aandacht geboden kan worden aan de kinderen die dat nodig hebben. Om de aansluiting met de voorschoolse periode te verbeteren, werken we samen met de peuterspeelzaal en kinderopvang.
Ter ondersteuning van de kinderen die moeite hebben met het Nederlands is er een onderwijsassistent die twee keer per een taalgroep draait. De themawoorden worden in een andere context en op een nadere manier aangeboden.
Organisatie van de midden- en bovenbouw
In de midden en bovenbouw wordt er veel overlegd tussen de leerkrachten. Het ene kind is goed in taal, de ander in rekenen en de ander is weer enorm creatief. Bij de vakken werken we op verschillende niveaus. Daarbij werken we met het expliciete directe instructie model (EDI). Kinderen die bij rekenen moeite hebben met de tafels hebben, hoeven niet allemaal ook moeite te hebben met geldsommen. De ene dag zitten dus andere kinderen in de extra instructiegroep dan de andere dag. Daarop krijgen de kinderen zo efficiënt mogelijk de lesstof op hun denk- en werkniveau aangeboden.